In opdracht van de Noord-Hollandse Energie Regio en What Design Can Do bedacht ik samen met Donald Nolet en Dagan Cohen een nieuw narratief voor de energietransitie: Nieuwe Tijden Nieuwe Kansen, met daarbinnen de campagne Van Hoe Naar Zo. 
In korte online video's verbinden de woorden ‘Hoe’ en ‘Zo’ mensen met vragen aan degenen die laten zien dat er kansen liggen in de energietransitie. Aan elke video zit een verdiepend blog-artikel gekoppeld, waarin we dieper op de inhoud ingaan. 
In een reeks 6 seconden teasers op YouTube geven we ruimte aan mensen met vragen over de energietransitie. De afsluitende url 'vanhoenaarzo.nl' biedt handelingsperspectief.
De energietransitie is in volle gang. En dat betekent nieuwe tijden voor ons allemaal. Wat er moet gebeuren is duidelijk: ontzettend veel schone energie erbij om zo klimaatverandering tegen te gaan. Maar hoe? Dat is de vraag. En die bestaat uit wel duizend vragen. Over zonneweides en windmolens bijvoorbeeld. Kan je als bewoner meebeslissen waar die komen? Of het verduurzamen van al onze huizen. Hoe gaan we dat betalen? Niemand heeft alle antwoorden. Wat we wel zeker weten; nieuwe tijden zorgen altijd voor nieuwe kansen. Want die windmolens zijn dan hoog. Ze kunnen wel je energierekening verlagen. Een leefbare planeet klinkt misschien heel groot en ver weg, maar zorgt ook voor schone lucht in je wijk. Goed voor je gezondheid. En klopt, die energietransitie wordt keihard werken. Dat betekent ook nieuwe banen. En de opleidingen voor die banen. Overal zijn er kansen en laten mensen zien dat het kan. Buurtbewoners die vertellen wat er in jouw buurt en huis mogelijk is. Gemeenten die laten zien hoe je kan meepraten en meebeslissen. Ondernemers die hun ervaringen delen. Naast heel veel ‘Hoe?’ is er dus ook heel veel ‘Zo’. Niet één makkelijke oplossing voor alles, wel heel veel antwoorden. Zo denk je mee. Doe je mee. En profiteer je mee. Want die nieuwe kansen zijn er voor iedereen.

Om je een idee te geven.