Om een complexe boodschap goed tussen de oren te krijgen moet je het versimpelen. Vandaar de naam Duif & Bode. Want met een achternaam als Van Duyvenbode (en een voornaam als Michel), is het niet raar als mensen het verkeerd spellen. Bovendien zegt Duif & Bode iets over wie ik ben en wat ik doe: ik ben loyaal, heb een aangeboren talent voor communicatie, en ik kom graag iets brengen. Dat 'iets' is dan een nieuwe campagne bijvoorbeeld, een merkidentiteit, boekomslag of contentidee voor social media.
Het ontwikkelen van een campagne – van strategie naar idee naar uitvoering – zit er na twee decennia aardig ingebakken. En door het jarenlange freelancen voor communicatiebureaus heb ik geleerd hands on te zijn. Mijn vaardigheden strekken zich dan ook steeds breder uit: Adobe Illustrator/Photoshop/InDesign, Art Direction, Concept ontwikkeling, Content creatie, Creatieve directie, Creatieve strategie, Design, Digital, Interactie ontwerp, Keynote presentaties, Logo's, Merkstrategie, Naamgeving, Outdoor, Print, Radio commercials, Social, Televisie commercials, Typografie, Vector illustraties, en het bedenken van tag lines en kopregels.
Bij conceptontwikkeling schets ik graag met de hand. Daarna werk ik dat uit in bijvoorbeeld Adobe Illustrator of Photoshop, zoals het varkentje of het hondje hieronder.
Conceptontwikkeling doe ik meestal in teamverband met een copywriter. Alleen kan ook, maar door met z'n tweeën te ping-pongen kom je sneller tot ideeën. Copywriters met wie ik prettig samenwerk, en met wie veel werk op deze site bedacht is, zijn o.a.: Carlo Groot, Erwin Schieven, Bram Holzapfel, Femke Schavemaker, Pascal Boogaert, Tomas Rouw, Jurriaan Noij en Jasper Jager. Voor het uitwerken van campagnemiddelen staat tevens een groot netwerk paraat. Ik heb de afgelopen jaren met veel partijen samengewerkt, waardoor ik vaak snel de juiste man/vrouw voor de job weet.
Ruim 2 jaar ben ik bestuurslid geweest van The Freeforce. Een freelance collectief om kennis en netwerk te delen, of samen klussen op te pakken. In mijn bestuursperiode was ik mede-organisator van evenementen zoals FreeMiBo's; borrels bij reclamebureaus of productiebedrijven waarbij bureau en freelancers elkaar leren kennen. Ook hielden we inspiratie- en informatieavonden over bijvoorbeeld Snapchat, de wet DBA en broodfondsen.
Als freelance creatief werk ik voor vrijwel alle toonaangevende bureau's in Nederland. En ook adverteerders weten me steeds vaker te vinden voor creatieve communicatie oplossingen.
Bekroningen en nominaties voor prijzenfestivals zijn een leuke opsteker. Ik stuur zelf nooit iets in, maar als mijn opdrachtgevers dat doen, en mèt resultaat, maakt me dat best even trots:

 ADCN, Award: VPRO Gids 'Holland Formatland'
ADCN, Double Nomination: Albert Heijn 'Welpies' 
ADCN, Nomination: VPRO Gids 'WhatsApp'
Effie, Award: Albert Heijn 'Welpies'
Epica Finalist: Snickers 'Game On!'
Esprix, Award: Albert Heijn 'Welpies'
Gouden Inhaak Medaille, Award: Albert Heijn 'Welpies'
Gouden Zandloper, Nomination: Kennedy Van der Laan
Graduation Award, Nomination: Rietveld Academy
Prix de C'Oeuvre, Award: VPRO covers
San Accent, Award: Albert Heijn 'Welpies'
San Accent, Nomination: Dutch Ministry 'Don't distract'
San Accent, Nomination: Rabobank 'Ondernemen is vernieuwen'
San Accent, Nomination: Schiphol 'Smart Parking'
Spin Awards, Nomination: BlackBerry 'Silent Disco'
Webby Awards, Official Honoree: Volkswagen 'Tame the Tank'